„Kuchař roku 2019 ve společném stravování“ je z Čakovic

Ve dnech 27. 8 -29. 8. 2019 pořádala Asociace kuchařů a cukrářů soutěž „Kuchař roku 2019 ve společném stravování“. Náš zástupce šéfkuchaře Martin Franc a kuchař Zdeněk Havlíček soutěžili v kategorii nejatraktivnější pokrm ve středních školách.

S pokrmem „Italská focaccia s krůtím sous-vide, grilovaným kukuřičným klasem, a pečenými grenaillemi“ zaujali porotu originalitou pokrmu a zejména dokonalým profesionálním provedením a v konkurenci desítek soutěžících ze všech koutů naší republiky obsadili první místo.

Za precizně odvedenou práci naši kuchaři obsadili první místo a z této prestižní soutěže si odvezli titul „Kuchař roku 2019 ve společném stravování“.

Hvězdný výsledek v této soutěži jasně dokazuje, že investice čakovické gastronomické školy do osobnostního rozvoje kuchařů, do nejnovějších gastronomických technologií a zejména důvěra v profesionální a kreativní dovednosti gastronomických odborníků je cestou, jak být stabilně na špičce v oboru.

 

Z deníku Metro a dalších tiskovin:

Václav Pergl

šéfkuchař SOŠ a SOU, Praha – Čakovice